loading

Tisztán tartja a levegőt és alacsonyan a költségeket.

A kisebb fogyasztás mellett nagyobb teljesítményt nyújtó méretcsökkentett 1.6 CDTI Turbo és BiTurbo motorok1 jól jellemzik az Opel Vivaro zseniális megoldásait. Az eredmény: rendkívül csekély fogyasztás és CO2-kibocsátás.

Opel Vivaro – Nagyobb teljesítmény, kisebb szomjúság

Nagyobb teljesítmény, kisebb szomjúság

Az Opel Vivaro nagy nyomatékú, csekély fogyasztású és alacsony károsanyag-kibocsátású motorválasztékot kínál. Három közülük start/stop rendszerrel rendelkezik: a 70 kW (95 LE) teljesítményű 1.6 CDTI Turbo, illetve a 92 kW (125 LE) és 107 kW (145 LE) teljesítményű 1.6 CDTI BiTurbo motorok. Start/stop rendszer nélkül két motor kapható, 70 kW (95 LE) és 88 kW (120 LE) teljesítménnyel.

Opel Vivaro – BiTurbo technika

Csúcsmodern technika

Az Opel Vivaro csúcstechnikájú BiTurbo motorjai a kis turbótöltő előnyeit (gyors reakció a nagy teljesítmény és nyomaték eléréséhez alacsony fordulatszámnál) egyesítik a nagy turbótöltő előnyeivel (nagy teljesítmény és nyomaték magas fordulatszámnál). Az iker közbenső hűtő tiszta, hatékony égésszabályozást biztosít. Ennek eredményeként állandóan nagy a nyomaték már az alacsony fordulatszámoktól kezdve, és nagy a leadott teljesítmény a magasabb motorfordulatszámoknál, kiváló gazdaságosság mellett.

Opel Vivaro - ecoFLEX

Vivaro ecoFLEX

Az ecoFLEX embléma sokat elárul az Ön hozzáállásáról a környezethez és az üzemeltetési hatékonysághoz. A rendkívül gazdaságos 1.6 CDTI ecoFLEX 66 kW (90 LE) teljesítményű motor az alapfelszereltség részét képező start/stop rendszerrel együtt minden alkalommal nullára redukálja az üzemanyag-pazarlást, amikor az Opel Vivaro megáll, ezzel csökkentve a jármű környezeti hatását. Ezen kívül számos további energiatakarékos megoldása van, ilyen például az energia-visszanyerő fékezés, a karbantartást nem igénylő dízel részecskeszűrő, a csúcsmodern üzemanyag-befecskendezés és a változtatható geometriájú turbótöltés. Bármilyen könnyű haszongépjárműre is legyen szüksége, próbálja ki az ecoFLEX technikát, amely egy további lépés a tisztább, hatékonyabb üzleti jelenlét felé.

Opel Vivaro – Start/stop rendszer

További költségcsökkentő tényezők

Az opcionális start/stop rendszer mellett az energiatakarékos, csak szükség esetén működésbe lépő, be-/kikapcsolódó vízszivattyú, és a pontosan a kellő mennyiségű kenőanyagot biztosító, változó térfogatáramú olajszivattyú csökkenti a felesleges energiafogyasztást.

A fékezési energia-visszanyerés az akkumulátor szelektív töltésével csökkenti a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást, főként akkor, amikor fölös energia áll rendelkezésre fékezés vagy lassítás közben.

A karbantartást nem igénylő vezérműlánc és a dízel részecskeszűrő révén csökkennek a szervizköltségek és az állásidő, köszönhetően a két éves/40 000 kilométerenkénti fő szervizintervallumoknak.

Opel Vivaro – ecoDrive üzemmód

ecoDrive üzemmód

Az ecoDrive üzemmód bármikor be- és kikapcsolható. Nyomógomb aktiválja, a gázpedál padlóig nyomása felülbírálja, vagy egyszerűen ki lehet kapcsolni.

ecoDrive üzemmódban

  • csökken a motornyomaték és a teljesítmény,
  • módosul a gázpedál reakciója,
  • csökken a légkondicionálás és a fűtésrendszer energiafelhasználása.

Az ecoDrive üzemmód pontosan jelzi a vezetőnek, hogy melyik fokozatba kapcsoljon az üzemanyag-takarékos működéshez, fényjelzést adva a leghatékonyabb váltási sebességnél. Ha a járműben van navigátor, az kijelzi a gazdaságos vezetésre vonatkozói adatokat és utasításokat a rendszertől kapott információk alapján.

1: Vivaro zárt furgon:
Üzemanyag-fogyasztás (l/100 km): városban 6,6–8,7, országúton 5,5–6,7, vegyes használatban 5,9–7,4; CO2-kibocsátás (g/km): vegyes használatban 155–195.

Vivaro személyszállító furgon:
Üzemanyag-fogyasztás (l/100 km): városban 6,6–7,9, országúton 5,5–6,0, vegyes használatban 5,9–6,6; CO2-kibocsátás (g/km): vegyes használatban 155–174.

A 715/2007/EK és 692/2008/EK rendelet szerint (azoknak a megfelelő időpontban hatályos változatai alapján).

A képen extraként választható felszerelés is látható. A képen látható autók illusztrációk.

A leírások és az illusztrációk olyan felszereléseket is tartalmazhatnak, melyek nem részei az alapfelszereltségnek. A feltüntetett adatok a publikálás időpontjában pontosak voltak. Fenntartjuk a jogot, hogy változtassunk a megjelenésen és a műszaki tartalmon. A megjelenített színek megközelítőleg tükrözik a valódi színeket. A feltüntetett opcionális tartalom felár ellenében rendelhető meg. Járműveink elérhetősége, műszaki jellemzői és pontos felszereltsége változhat, egyes elemek csak bizonyos országokban vagy felárért rendelhetők. Részletes és aktuális információkért keresse fel helyi Opel márkakereskedőjét.

*A feltüntetett üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok a NEDC szabályozás szerint kerültek meghatározásra (715/2007 és 692/2008 EK rendeletek aktuális verziói), mely biztosítja az egyéb járművekkel való összehasonlíthatóságot. 2017. szeptember 1-től egyes új járművek üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatait az új WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) szabályozás szerint határozzuk meg, és a kapott értékeket visszakonvertáljuk NEDC szerinti értékekké, az összehasonlíthatóság biztosítása érdekében. A legfrissebb adatokért keresse fel helyi Opel márkakereskedőjét.

** A feltüntetett üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok a WLTP szabályozás szerint kerültek meghatározásra, a kapott értékeket pedig visszakonvertáltuk NEDC szerinti értékekké, az összehasonlíthatóság biztosítása érdekében (a 715/2007, a 2017/1153 és a 2017/1151 EK rendeleteknek megfelelően).

Az értékek meghatározása során az egyéni vezetési stílust, a vezetési körülményeket, az extra felszereltséget, illetve a változó típusú és méretű gumiabroncsokat nem vettük figyelembe. Az üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatokkal kapcsolatos további részletekért tekintse át tájékoztató anyagunkat, mely minden márkakereskedésben elérhető.

*** H-gáz, m3/100 km.

**** A BlueInjection-technikával felszerelt járművek rendszeres AdBlue®-utántöltést igényelnek, akár egy szervizintervallumon belül is. A fedélzeti számítógép jelzést ad, ha a folyadék utántöltésére van szükség. Részletek: http://www.opel.hu/tools/adblue/adblueinfo.html

A feltüntetett árak kedvezményes árak, melyek légkondicionáló megrendelése esetén érvényesek. A légkondicionáló árát a feltüntetett összegek már tartalmazzák. Részletekért és egyedi árajánlatért érdeklődjön márkakereskedéseinkben.

Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és széndioxid-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a fogyasztóvédelmi hatóságnál.

Az Opel minden tőle telhetőt megtesz, hogy pontos és naprakész legyen a weboldal tartalma, de nem vállal felelősséget semmiféle kárért vagy veszteségért, amely a weboldal információiból fakad. Előfordulhat, hogy a termék bevezetése óta bekövetkezett változások miatt nem pontos a weboldal néhány információja. Néhány leírt vagy bemutatott felszerelés csak bizonyos országokban vagy csak felár ellenében kapható. Az Opel fenntartja a jogot, hogy bármikor megváltoztassa a termékspecifikációkat. Az Ön országában érvényes aktuális termékspecifikációért keresse fel Opel márkakereskedőjét.
Ugrás az oldal tetejére