loading

Mélyreható biztonság.

Bármit is szállítson Opel Vivarójával, és bárki is üljön benne, minden lehetséges intézkedést megtettünk, hogy kifinomultabbá tegyük és emeljük a biztonság szintjét anélkül, hogy ez a gazdaságosság, hatékonyság vagy kényelem rovására menne.

Opel Vivaro – Aktív biztonság

Aktív biztonság

Az aktív biztonsági funkciók többek között az alábbiakat tartalmazzák:

 • Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP®Plus)
 • Blokkolásgátló fékrendszer (ABS)
 • Elektronikus fékerő-elosztás (EBD)
 • Visszagurulás-gátló (HSA)
 • Kipörgésgátló (TC)
 • Utánfutó-stabilizáló program (TSP) (a külön rendelhető vonóhoroggal)

Ez bármilyen furgon esetén rengetegnek mondható – de az Opel Vivaro még ennél is többet kínál. Az ESP®Plus például még az alábbiakat is tartalmazza:

 • Adaptív terhelésszabályozás. A terhelésszabályozás annak megfelelőn állítja be az ESP®Plus rendszert, hogy a jármű teljesen vagy félig van-e megrakodva, vagy üres (alapfelszereltség).
 • Borulásvédelem. A borulásvédelem az ESP®Plus érzékelői segítségével folyamatosan ellenőrzi a jármű viselkedését, és közbelép, ha a járművet a felborulás veszélye fenyegeti.
 • Hidraulikus fékrásegítő. Kritikus vezetési helyzetekben a hidraulikus fékrásegítő maximálisra növeli a fékerőt, ezzel lecsökkentve a féktávot.
Opel Vivaro – Légzsákok

Visszatartó rendszerek

Az alapfelszereltségbe tartozó passzív biztonsági felszerelések tartalma többek között:

 • Vezetőoldali első légzsák
 • Biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető jelzés a vezetőüléshez
 • Erőhatárolóval ellátott biztonsági övek az első sori üléseknél
 • Biztonsági öv előfeszítő az első sori üléseknél
 • Fejtámla a vezetőülésen nyakrándulás ellen védő rendszerrel
 • Alácsúszásgátló rendszer a vezetőülésben
 • Biztonsági öv erőhatároló (hátsó üléseknél)
 • ISOFIX rögzítési pontok 2 gyermeküléshez a személyszállító furgonban

Első utasoldali és első oldallégzsákok, valamint első függönylégzsákok minden változathoz külön rendelhetők.

Opel Vivaro – Holttértükrök

Holttértükrök

A dupla lencsés külső visszapillantó tükrök minimalizálják a holttér veszélyeit vezetés közben, míg a különálló alsó tükör extra kilátást biztosít előzés közben, az aszferikus külső rész pedig nagy távolságokban javítja a láthatóságot. Az első utasoldali napellenzőn található egyedülálló nagylátószögű tükör extra kilátást nyújt a bonyolult kereszteződésekben.

Abroncsnyomás-ellenőrző rendszer (TPMS)

A TPMS növeli a biztonságot, mivel menet közben érzékeli az abroncsnyomás csökkenését. Érzékelő aktiválja, és a műszercsoportban egy jelzőfény időben figyelmeztet, mielőtt teljesen leeresztene a gumi.

Opel Vivaro – Gyalogosvédelem

Gyalogosvédelem

Az Opel Vivaro optimalizált lökhárítója körüli terület megfelel a gyalogosok lábának védelmére vonatkozó követelményeinek . A fej hatékony védelmét pedig a deformálódó motorháztető és az alatta lévő komponensek, valamint az akadálytalan deformálódást megengedő ütéselnyelő tér biztosítják.

Riasztóberendezés

A Vivaro Opel riasztóberendezését a Motor Insurance Repair Research Centre (Thatcham, Egyesült Királyság) szakértőivel együtt fejlesztettük ki. Átlagon felüli, E besorolást kapott. Ha bárki megpróbál erőszakkal behatolni a járműbe, akkor aktiválódik, az autó pedig dudálni kezd és villognak a lámpák. Az akkumulátor lecsatlakoztatása ellen a saját energiaforrás nyújt védelmet.

Zárretesz

Az első ajtók reteszelhetők az Opel opcionális gyárilag beépített zárretesz rendszerével. Ez növeli a jármű biztonságát, és még nagyobb védelmet nyújt lopás ellen.

A képen extraként választható felszerelés is látható. A képen látható autók illusztrációk.

A leírások és az illusztrációk olyan felszereléseket is tartalmazhatnak, melyek nem részei az alapfelszereltségnek. A feltüntetett adatok a publikálás időpontjában pontosak voltak. Fenntartjuk a jogot, hogy változtassunk a megjelenésen és a műszaki tartalmon. A megjelenített színek megközelítőleg tükrözik a valódi színeket. A feltüntetett opcionális tartalom felár ellenében rendelhető meg. Járműveink elérhetősége, műszaki jellemzői és pontos felszereltsége változhat, egyes elemek csak bizonyos országokban vagy felárért rendelhetők. Részletes és aktuális információkért keresse fel helyi Opel márkakereskedőjét.

*A feltüntetett üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok a NEDC szabályozás szerint kerültek meghatározásra (715/2007 és 692/2008 EK rendeletek aktuális verziói), mely biztosítja az egyéb járművekkel való összehasonlíthatóságot. 2017. szeptember 1-től egyes új járművek üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatait az új WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) szabályozás szerint határozzuk meg, és a kapott értékeket visszakonvertáljuk NEDC szerinti értékekké, az összehasonlíthatóság biztosítása érdekében. A legfrissebb adatokért keresse fel helyi Opel márkakereskedőjét.

** A feltüntetett üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok a WLTP szabályozás szerint kerültek meghatározásra, a kapott értékeket pedig visszakonvertáltuk NEDC szerinti értékekké, az összehasonlíthatóság biztosítása érdekében (a 715/2007, a 2017/1153 és a 2017/1151 EK rendeleteknek megfelelően).

Az értékek meghatározása során az egyéni vezetési stílust, a vezetési körülményeket, az extra felszereltséget, illetve a változó típusú és méretű gumiabroncsokat nem vettük figyelembe. Az üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatokkal kapcsolatos további részletekért tekintse át tájékoztató anyagunkat, mely minden márkakereskedésben elérhető.

*** H-gáz, m3/100 km.

**** A BlueInjection-technikával felszerelt járművek rendszeres AdBlue®-utántöltést igényelnek, akár egy szervizintervallumon belül is. A fedélzeti számítógép jelzést ad, ha a folyadék utántöltésére van szükség. Részletek: http://www.opel.hu/tools/adblue/adblueinfo.html

A feltüntetett árak kedvezményes árak, melyek légkondicionáló megrendelése esetén érvényesek. A légkondicionáló árát a feltüntetett összegek már tartalmazzák. Részletekért és egyedi árajánlatért érdeklődjön márkakereskedéseinkben.

Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és széndioxid-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a fogyasztóvédelmi hatóságnál.

Az Opel minden tőle telhetőt megtesz, hogy pontos és naprakész legyen a weboldal tartalma, de nem vállal felelősséget semmiféle kárért vagy veszteségért, amely a weboldal információiból fakad. Előfordulhat, hogy a termék bevezetése óta bekövetkezett változások miatt nem pontos a weboldal néhány információja. Néhány leírt vagy bemutatott felszerelés csak bizonyos országokban vagy csak felár ellenében kapható. Az Opel fenntartja a jogot, hogy bármikor megváltoztassa a termékspecifikációkat. Az Ön országában érvényes aktuális termékspecifikációért keresse fel Opel márkakereskedőjét.
Ugrás az oldal tetejére